Citat af Angela Davis: "I am no longer accepting the things I cannot change, I am changing the thins I cannot accept." Originalfoto: Thierry Ehrmann. Citatillustration: Maria Busch
Citat af Angela Davis: "I am no longer accepting the things I cannot change, I am changing the things I cannot accept." Originalfoto: Thierry Ehrman (fra flickr.com). Citatillustration: Maria Busch“I am no longer accepting the things I cannot change, I am changing the things I cannot accept.”

Angela Yvonne Davis (1944) er en amerikansk militant aktivist, forfatter og professor. Frem til 1991 var hun medlem af det amerikanske kommunistparti og har også været tilknyttet De sorte pantere (Black Panther Party).

Davis var en indædt modstander af den eklatante forskelsbehandling på sorte og hvide i det amerikanske samfund. Hun blev således forkæmper for sortes rettigheder, men også for kvinders, homoseksuelles og senere fængselsindsattes rettigheder.

I 1971 begyndte en retssag mod Angela Davis for meddelagtighed i mord. Mange mente, at tiltalen var det rene justitsmord. Sagen gav genlyd i det meste af verden, og snart begyndte et intenst opinionspres, der efter sigende var den direkte årsag til, at Davis senere blev frifundet.

Foto af Angela Davis: Thierry Ehrman (flickr.com)Licens
Citatillustration: Maria Busch