Foto til blogindlægget: "Anmeldelser af bogen "Stemmer fra dybet – antologi". Foto: Anders Johansen. Candied Crime

Blogindlægget: "Anmeldelser af bogen "Stemmer fra dybet – antologi". Foto: Anders Johansen. Candied CrimeANMELDELSER

Jeg er en af de 12 personer, der har bidraget med min historie til bogen “Stemmer fra dybet – antologi”. Her kan du læse anmeldelserne af bogen:

Socialrådgiver Maj Thorsen | Facebook | 7. december 2018

“Vi får med ”Stemmer fra dybet” en grundig indsigt i 12 menneskers liv og ikke mindst deres oplevelse med at være en borger i ”systemet”. Og jeg må bare sige det med det samme; De er lige som du og jeg og alle mulige andre; Nemlig vidt forskellige. […]

Men dét de alle har til fælles, er en følelse af svigt fra det velfærdssamfund, som skulle være et sikkerhedsnet. En støtte indtil man kommer på fode igen. Og jeg må bare sige, at der for nogles vedkommende er tale om et dyb svigt.”

En væsentlig bog, der forhåbentligt udrydder fordomme om udsatte mennesker | Bogsnak | 19. november 2018

“”Stemmer fra dybet” er på mange måder skræmmende og forstemmende læsning. Jeg fristes til at sige, at det er en bog med fortællinger fra en beskæftigelsesindustri, der har spillet fallit, hvor man ikke har tillid til sine medmennesker og hvor din værdi som menneske ser ud til at afhænge af din indtægt og tilknytning til arbejdsmarkedet. Hvem er taberen her, er det beskæftigelsesindustrien eller er det dem, der har været uheldige i tilværelsen?

Jeg synes der her er bedrevet en væsentlig og interessant bog, der forhåbentlig kan være med til at ændre på det negative billede, der ofte eksisterer af kontanthjælpsmodtagere.”

Skæbner, der gør indtryk | Kristeligt Dagblad | 17. november 2018

“I denne antologi har Dorte Hummelshøj Jakobsen ladet dem få ordet, som sjældent eller aldrig bliver hørt. Dem, der befinder sig på allerlaveste trin af samfundspyramiden. Det drejer sig først og fremmest om mennesker, der er eller har været på kontanthjælp. Mennesker, der af den ene eller anden grund, undertiden selvforskyldt, men i langt, langt de fleste tilfælde helt uforskyldt, er havnet der, hvor de ikke kan klare enhver sit eller bare sig selv.”

Reformramte danskere får ansigt i ny bog | Udfordringen | 16. november 2018 [En forkortet version af anmeldelsen “Værdige stemmer fra bunden gør op med gængse fordomme” fra Avisen, 22. september 2018]

“Denne bog er vigtig for at forstå, hvad der er op og ned på reformernes Danmarkskort, og for at kunne modgå den ukristelige udskamning af tusindvis af danskere. Jeg håber, at flere kristne vil hjælpe med at genoprette respekten for disse medmenneskers værdighed og rettigheder, hvilket burde være en grundlæggende kristelig prioritet.”

Et desperat nødkald fra bunden af Danmark | Arbejderen | 13. november 2018 [Samme anmeldelse som KPnet]

“Derfor rammer den her bog plet. Den sætter ansigter på tolv skæbner. Ikke to af dem er ens. De har hver deres unikke fortælling, hvilket viser, at man ikke kan generalisere, når det handler om mennesker.”

Politikerne misbruger de reformramtes problemer | Avisen | 25. oktober 2018 [Omtale]

“Det er fortællernes egne ord og vendinger, som benyttes i fremstillingen. Enkelte steder er det sammensat af en række af citater, hvor fortællerens egne evner ikke rækker til at lave en samlet beretning. Alt dette krydres med citater fra fremtrædende danske politikere. Citater fyldt med floskler, usandheder og afstumpet menneskesyn.

Stemmer Fra Dybet – Et desperat nødkald fra bunden af Danmark | KPnet | 24. oktober 2018

“Jeg læste en historie af gangen for så at holde en pause. Det var jeg simpelthen nødt til. Mellem hvert afsnit er der i øvrigt citater, der afspejler hvor modbydelig retorikken er mod folk på kontanthjælp.”

Stemmer fra dybet – redigeret af Dorte Hummelshøj Jakobsen – Den rullende bogblogger | 5. oktober 2018

“Mere skræmmende læsning skal man lede længe efter, og det er ikke engang en gyser. Det er virkeligheden. Og den giver mange mennesker mareridt på daglig basis.”

Persilles hjemmedyrk I 2. oktober 2018

“Det her er en vigtig bog. Ikke bare for os som samfund, men for kommende samfund. Det her skal læses og læses højt.”

Anmeldelse: Stemmer fra dybet | DANMARKSBLOGGEN | 1. oktober 2018

“”Stemmer fra dybet” er derfor et vægtigt vidnesbyrd om et samfund, hvor mennesker udstilles og fornedres, når de ikke har været heldige nok – eller er raske nok – til at få et job, hvor de kan slide sig selv op i den ophøjede produktions navn.”

En vigtig bog DU burde læse | Steen Langstrups Blog | 1. oktober 2018

“Det er forstemmende læsning, som tegner et billede af et system, der nedbryder, stresser og presser syge mennesker sygere, et system, der har gjort det til en kunst at ramme dem, man påstår at ville hjælpe. Hvordan kommuner omgår loven, konstant truer borgerne, mens meget lader til at sejle hos det offentlige selv i en sådan grad, at det er svært at tro andet end, at det er en accepteret arbejdsgang, en nødvendig bivirkning på vejen mod lavere topskat.”

Nyt fra lokal forfatterspire | Dit Næstved | 27. september 2018

“Mennesker på overførselsindkomst. Ordene skaber billeder. Alle har for eksempel hørt om Dovne-Robert og Fattig-Carina. Men lige meget hvem der toner frem for dit indre blik, så er det en væsentlig pointe i denne antologi, at det er et forsimplet billede. Mennesker på overførselsindkomst er lige så forskellige som mennesker på arbejdsmarkedet.”

 Blogger: Værdige stemmer fra bunden gør op med gængse fordomme | Avisen | 22. september

“Stemmer fra dybet er en sjælden perle af en udgivelse, fordi den lader mennesker selv komme til orde om deres virkelighed. Den viser en helt anden virkelighed end det skingre billede, man ofte får i den offentlige politiske debat, hvor der cirkulerer mange fordomme om mennesker på overførselsindkomst eller i fleksjob.”

 Ny bog minder om de skæbner velfærdsstaten har klemt og glemt | DenOffentlige | 22. september 2018

“Antologien er både let at læse og samtidig svær at fordøje. Virkelige menneskeskæbner, der møder livets udfordrende sider, er for de fleste – incl. undertegnede – svære at fordøje. Så er det mere behageligt at læse en krimi eller se en god film med stærke følelsesmæssige dramaer. Omvendt er historierne åbenlyst subjektive – fortalt af borgerne selv – og derfor langt fra den virkelighed og de præmisser, der driver velfærdsstaten. Det er på een gang en styrke og en svaghed ved bogen.”

Foto: Anders Johansen. Candied Crime.